Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι νομίζω μια κλασική συνταγή μηλόπιτας που όλες έχουμε στο μπλοκάκι με της συνταγές της μαμάς μας. Έχω και εγώ μία τέτοια συνταγή αλλά η μαμά μου είχε αρκετή ζάχαρη στη συνταγή που μου είχε δώσει και να σας πω την αλήθεια έχω αποφύγει να τη δοκιμάσω… Έτυχε ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
Κεκάκια χωρίς γλουτένη με αμύγδαλα και φασόλια
Επειδή από την περιγραφή της συνταγής αγχώθηκα λίγο με το ψήσιμο του κέικ και σκέφτηκα μήπως μου μείνει τελικά άψητο (γιατί την έχω ξαναπατήσει φυσικά πολλές φορές!) σκέφτηκα να βάλω το μείγμα σε μικρές θήκες για να έχω και έτοιμα κεκάκια για το δεκατιανό του γιού μου. Έτσι και έκανα φ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ σοκολάτας με δαμάσκηνα αποξηραμένα
Τα αποξηραμένα φρούτα τα αγαπώ και τα εκτιμώ πολύ. Τα αγαπώ για τη συμπυκνωμένη γεύση τους αλλά τα εκτιμώ για τη διατροφική τους αξία. Συνήθως δίνουν μια πολύπλοκη γεύση όπου, σχεδόν, τα προσθέσεις. Εδώ παντρεύεται η σοκολάτα με το δαμάσκηνο που το χρειαζόμαστε όλοι για τις φυτικές ίνε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με τυρί ρικότα και σταφίδες
Ένα ζουμερό κέικ όπως ακριβώς το λέει και το όνομά του. Εγώ κρασί Μαρσάλα δεν είχα γι’ αυτό έβαλα ένα λικέρ πορτοκάλι της μαμάς. Το έχω όμως ξαναφτιάξει και αντί για λικέρ είχα φτιάξει ένα αρωματικό τσάι και το χρησιμοποίησα αντί για το κρασί . Διατηρείται υγρό αρκετά γι’ αυτό προσοχή ...
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατόπιτα σαν κέικ υγρό
Ομολογώ ότι το όνομα μου φάνηκε περίεργο και ένιωσα ότι συμπάσχω με τη Θεοδώρα για σοκολάτα… Η εκτέλεση φάνηκε πανεύκολη και τελικά αποδείχτηκε μια υπέροχη ζουμερή σοκολατόπιτα με όχι άπειρα υλικά, οπότε τη δοκίμασα. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο και να το σερβίρετε αν θέλετε με ένα ...
Διαβάστε περισσότερα