Χοιρινό κότσι με φρέσκα ροδάκινα στο φούρνο
Η αλήθεια είναι ότι το χοιρινό κότσι το έχουμε συνδυάσει περισσότερο με τα μαγειρέματα του χειμώνα… Παρόλα αυτά σκέφτηκα μήπως μπορούμε να απολαύσουμε αυτό οικονομικό κρέας, που είναι και ότι πρέπει όταν περιμένουμε κόσμο στο σπίτι, και το καλοκαίρι… Το συνδύασα με φρούτα και μηλίτη στο ψήσιμο και θα το απολαύσετε με μηλίτη αλλά και με μια κρύα μπύρα. Είναι πανεύκολο απλά θέλει το χρόνο του στο φούρνο.
Τα φρούτα, αν θέλετε, αφού ετοιμαστεί το φαγητό, μαζί με τη σάλτσα τα αλέθετε και τα βράζετε στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι για να έχετε μια πηχτή σάλτσα με ακόμα πιο συμπυκνωμένη γεύση…. Στην περίπτωση, δηλαδή, που επιλέξετε να σερβίρετε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου και χωρίς το κόκκαλο, για τους καλεσμένους σας.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε το κρέας μας |
Παίρνουμε το κάθε κότσι και το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε σε αυτές τις εσοχές που δημιουργήσαμε τις σκελίδες σκόρδου που έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει αλλά και κάποια κλωναράκια από το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας μας. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας μας από όλες τις μεριές (αν έχουμε απλωτή κατσαρόλα που μπαίνει και στην εστία αλλά και στο φούρνο μετά χρησιμοποιούμε αυτή για να μην αλλάζουμε σκεύος). |
|
2 |
Τοποθετούμε στο ταψί |
Βάζουμε τα κομμάτια από το κότσι που έχουμε σοτάρει καλά μέσα στο ταψί μας. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα ροδάκινα κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, το μηλίτη τη μουστάρδα και το βούτυρο.
|
|
3 |
Ψήνουμε |
Σκεπάζουμε το ταψί μας (ή την απλωτή κατσαρόλα) με μια λαδόκολλα καλά και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο ώστε να μην έχουμε απώλειες καθόλου. Ψήνουμε 2 ½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αφού ξεσκεπάσουμε για άλλα ½ ώρα .
|