Φρέσκα φασολάκια με κιμά στην κατσαρόλα
Αυτό που δεν μπορούμε να φάμε τα φασολάκια εύκολα στο σπίτι …το έχετε και εσείς στο δικό σας; Εμείς πάντως ναι.. Όχι μόνο ο γιος μου, αλλά και εγώ ομολογώ… Σκέφτηκα τη λύση, λοιπόν, να τα μαγειρέψω με κιμά. Αποδείχτηκε μια λύση σωτήρια γιατί πραγματικά τα απολαύσαμε όλη η οικογένεια με χαρά! Είναι πανεύκολο και θα το ετοιμάσετε σε μια απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε το φαγητό μας |
Παίρνουμε μια απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε αρχικά στο ελαιόλαδο τον κιμά μας, σε δυνατή φωτιά. Μόλις σοταριστεί ο κιμάς προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια τα οποία έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια για να βράσουν, αλλά και να τρώγονται πιο εύκολα. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το νερό, τον κύβο, το αλάτι και όλα τα μυρωδικά μαζί με το ξύσμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 40 λεπτά. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο αγελάδος για να δέσει η σαλτσούλα του φαγητού μας. |