Κινέζικο με ταλιατέλες ρυζιού, χρωματιστές πιπεριές και σουσάμι
Οι ξένες κουζίνες δεν είναι πάντα οι αγαπημένες μου… Που και που όμως στο σπίτι θέλουν μία αλλαγή και μιας και είναι μια εποχή που αποφεύγω να παραγγέλνω στο σπίτι και πλέον λόγο εγκλεισμού δεν πηγαίνουμε σε εστιατόρια, αποφάσισα να ετοιμάσω κάτι εγώ…
Τα βασικά συστατικά στην κινέζικη κουζίνα είναι η σάλτσα σόγιας , το σησαμέλαιό και τα ιδιαίτερα ζυμαρικά. Να θυμάστε επίσης ότι δεν κουράζουμε πολύ τα λαχανικά μας.
Εγώ θα δείτε στη συνταγή ότι τα λαχανικά τα σοτάρω και τα μαγειρεύω μόνο 5 λεπτά περίπου εσείς αν τα θέλετε πιο βρασμένα βάλτε λίγο νερό από τα ζυμαρικά να βράσουν λίγο.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες μας |
Όπως θα δείτε στη συσκευασία μόλις πάρετε τις ταλιατέλες θέλουν μούλιασμα σε βραστό νερό για 8 λεπτά. Εγώ τα άφησα 1 λεπτό παραπάνω γιατί τα στα λαχανικά δεν θα έβαζα νερό να βράσουν μετά. Τα αφήνετε στο νερό και όση ώρα είναι οι ταλιατέλες εσείς ετοιμάζετε τα λαχανικά στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. |
|
2 |
Ετοιμάζετε τα λαχανικά |
Ανοίγετε πρώτα τις συσκευασίες από τα baby corn και τα φύτρα φασολιού. Τα αδειάζετε σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένετε σε αρκετό τρεχούμενο νερό. Τα αφήνετε στην άκρη για μετά. Τα baby corn αν θέλετε τα κόβετε λίγο . Ρίχνετε στο τηγάνι ή στο γουόκ το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε πρώτα τις πιπεριές για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε στη συνέχεια το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα baby corn και στη συνέχεια και τις ταλιατέλες μαζί με 2 -3 κουταλιές από το νερό τους. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φύτρες φασολιού και το σουσάμι και κάνετε πάλι ένα ανακάτεμα. Στο τέλος το σησαμέλαιο.
Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και καλό είναι να απολαύσετε αμέσως το φαγητό σας. |