Κοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο
Τις τελευταίες μέρες είχα μαγειρέψει τόσο κοτόπουλο, που όλο και περίσσευε κάθε φορά και από λίγο… Μέρες γιορτών σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα εύκολη συνταγή με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σίγουρα σε όλους θα περισσέψει λίγο. Γίνεται αρκετά αφράτο και ίσως καθίσει μετά από λίγο που θα βγει από το φούρνο. Θα είναι κάτι ανάμεσα από κέικ και σουφλέ κοτόπουλου! Βάλτε μια πικάντικη σκληρή γραβιέρα και ελπίζω να σας αρέσει… Δοκιμάστε το και σε ατομικές θήκες κέικ αν θέλετε να το σερβίρετε σε μπουφέ.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ξεκινάμε με το κανταΐφι |
Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας και το αφήνουμε να ξεραθεί καλά για τουλάχιστον 2 ώρες. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε το μείγμα |
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά καλά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. |
|
3 |
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά |
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, τρίβουμε τη γραβιέρα στο χοντρό τρίφτη. Ρίχνουμε στο μπολ το κανταΐφι που έχει ξεραθεί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη γραβιέρα, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας το ανθότυρο. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί. |
|
4 |
Τοποθετούμε το μείγμα |
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο 24 εκατοστά . Ρίχνουμε στον πάτο λίγο επιπλέον σιμιγδάλι , για να μην κολλήσει η πίτα μας (και στα τοιχώματα). Αφού κόψουμε τα ντοματίνια στην μέση τα τοποθετούμε στην περίμετρο του ταψιού με την κομμένη πλευρά να ακουμπά στον πάτο. Στο εσωτερικό που δημιουργούν τα ντοματίνια ρίχνουμε το μαυροκούκι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με προσοχή πάνω από τα ντοματίνια μας. |
|
5 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου, να έχει ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. |