Κοτόπουλο ινδικό με κάρυ και λαχανικά της Νάντιας
Mε τη Νάντια γνωριζόμαστε πολλά χρόνια (καλύτερα να μην αναφερθούμε σε αριθμούς…). Ήμασταν μαζί στο γυμνάσιο και στο λύκειο αλλά ποτέ στο ίδιο τμήμα. Τη θυμάμαι πάντα ένα κορίτσι με ζεστό χαμόγελα και ευγενική διάθεση κάθε μέρα, πράγμα που δεν συνέβαινε σε όλους μας. Τα χρόνια πέρασαν και η κάθε μία έχει τη δικιά της πορεία. Η Νάντια σήμερα είναι μια γλυκιά μαμά δύο παιδιών και σύζυγος συναδέλφου μου, μηχανικού στη Λάρισα.
Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τμήμα κοσμετολογίας και μετά συνέχισε τις σπουδές της στο London Institute στο τμήμα HND in Beauty Therapy and Health Studies.
Σήμερα διατηρεί Εργαστήριο Αισθητικής, στο κέντρο της Λάρισας, στη Μανδηλαρά 36.
Η Νάντια μου μίλησε για ένα σπουδαίο φαγάκι που έμαθε από την σπιτονοικοκυρά της κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο. Ομολογώ ότι η συνταγή που κίνησε το ενδιαφέρον μιας και εμείς στο σπίτι δεν αγαπάμε τα ινδικά φαγητά με αποτέλεσμα να μην τα μαγειρεύω καθόλου. Αρχές του Σεπτέμβρη, το ετοίμασε η Νάντια και έτρεξα να το δοκιμάσω και εγώ…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Βράζουμε τα μπούτια |
Βράζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στη χύτρα για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορούμε να τα πιάσουμε, αφαιρούμε τα κόκαλα και τα ψιλοκόβουμε. Το αφήνουμε στην άκρη. |
|
2 |
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι |
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το ξύδι, την κέτσαπ, το γάλα, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος τα ανάμεικτα λαχανικά. |
|
3 |
Προσθέτοντας το κοτόπουλο |
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα (υπολογίστε τουλάχιστον 10 λεπτά). Τελειώνουμε το φαγητό μας προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που έχουμε αφήσει στην άκρη και αφήνουμε 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση το φαγάκι μας. Σερβίρουμε αν θέλουμε σε μία φόρμα το ρύζι basmati που έχουμε ήδη ετοιμάσει και από πάνω το φαγητό μας. |
|
4 | |