Μαρμελάδα με ακτινίδια, ανανάδες και μπαχαρικά
Διαδικασία
1 |
Κόβω τα ακτινίδια και τον ανανά |
Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβω σε όσο μπορώ μικρότερα κομμάτια 800 γραμμάρια ακτινίδια και 500 γραμμάρια από ανανά φρέσκο. Προσθέτω 1000 γραμμάρια ζάχαρη άσπρη, 1 ξυλάκι κανέλα, 2 καρφάκια γαρύφαλλο, 2 αστεροειδής γλυκάνισος και χυμό από 1 πορτοκάλι. |
|
2 |
Βράζουμε όλα τα υλικά |
Μόλις ξεκινά ο βρασμός ξαφρίζουμε προσεκτικά και βράζουμε περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας συχνά, γιατί κολλάει. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα αφαιρούμε. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια, τα βιδώνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά. |
Διαβάστε περισσότερα