Μαρμελάδα ροδάκινο με βανίλια και θυμάρι
Μια τόσο αρωματική μαρμελάδα! Αρώματα βανίλιας μαζί με το θυμάρι πλέκουν μαζί! Εμείς όλοι στην οικογένεια την αγαπήσαμε και την ετοιμάζω συχνά.
Διαδικασία
1 |
Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα |
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 2 ώρες περίπου. Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με προσοχή . Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε τα φρούτα ( όσο θέλουμε), ρίχνουμε και τους σπόρους από τις φυσικές βανίλιες και αφήνουμε μέσα στη μαρμελάδα και τα φασόλια. Αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει , περίπου 20- 25 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά (ελέγχουμε σε πιατάκι αν έχει δέσει..) Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού . |
Διαβάστε περισσότερα