Μοσχάρι κοκκινιστό με πετιμέζι και ζυμαρικά
Να σας πω, πρόκειται για ένα υπέροχο φαγάκι! Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κυριακάτικο τραπέζι, πιστέψτε με! Η γεύση του είναι τόσο γεμάτη! Εγώ να σας πω βιαζόμουνα και το έβαλα στη χύτρα για λίγη ωρίτσα και μετά το έβρασα και λίγη ώρα κανονικά. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, τεύχος 4.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Σοτάρισμα |
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά. |
|
2 |
Βράζουμε το κρέας |
Στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, τις ντομάτες, βάζουμε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βράσει καλά το κρέας μας. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το κρέας από τη φωτιά προσθέτουμε τα καρύδια για να βράσουν λίγο και αυτά. Παράλληλα προς το τέλος του βρασμού, βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά για να μείνουν φρέσκα και αφού τα σουρώσουμε τα συνοδεύουμε με το κρέας και τη σάλτσα.
|