Το πρωί όλοι θέλουμε μια χορταστική και θρεπτική συνταγή για όλη την οικογένειά μας. Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι μου η γλυκιά κοπέλα που με εξυπηρέτησε μου θύμισε ότι στο site δεν έχω ακόμα ετοιμάσει μια εύκολη συνταγή για ομελέτα φούρνου. Έγινε αφράτη πολύ και ψήθηκε καλά.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Omeleta-fournou-afrath-2

 

 

 

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με τα μανιτάρια

Σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε ροδέλες σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι αντικολλητικό μέχρι να κοκκινίσουν καλά (έτσι μόνο θα πάρουν νοστιμιά και δεν θα έχουν υγρά)

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα της ομελέτας

Σε ένα μεγάλο μπολ (που να χωράει καλά τα υλικά γιατί είναι αρκετά) ανακατεύουμε αρχικά το ασπράδι με τα αυγά καλά.

Προσθέτουμε μετά το γιαούρτι και ενσωματώνουμε.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Ετοιμάζουμε το πυρέξ

Απλώνουμε όλη την βάση και τα πλαϊνά του πυρέξ με βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά ώστε να τραβήξει τα υγρά και να μην κολλήσει.

Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι στην επιφάνεια.

Omeleta-fournou-afrath-3

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αν σερβίρουμε με μια σαλάτα αποτελεί και κυρίως γεύμα.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: