Τραχανάς με φέτα, βρώμη και κανέλα!
Ένα δυναμωτικό πρωινό! Ότι πρέπει για ένα κρύο πρωινό του χειμώνα.
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος, Τεύχος 137.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαδικασία
1 |
Διαδικασία |
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 80 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ίσα να σκορπίσει το άρωμά της. Προσθέτουμε 1,5 λίτρα νερού και αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά. Προσθέτουμε 250 γραμμάρια τραχανά, γλυκό ή ξινό, 120 γραμμάρια βρώμη και βράζουμε για 15-20 λεπτά. Σκορπίζουμε 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη και σερβίρουμε. |
Διαβάστε περισσότερα